Aksjehandel: Slik bør du diversifisere

Strategi og aksjehandel: Slik bør du diversifisere

Diversifisering er en av de aller beste taktikkene for å tjene penger på aksjer. Jeg skal skrive litt om hva det er, hvorfor det er lurt og hvilke taktiske grep du kan gjøre i forhold til det for å ha mulighet til å tjene så mye penger på aksjer som overhodet mulig.

Det å utforme en strategi er alfa og omega for å lykkes med aksjer.

Hva er diversifisering?

Det er å fordele aksjene ut over flere selskaper er hva prinsippet går ut på. Om du har 50,000 norske kroner å kjøpe aksjer for – så legger du kanskje inn 25,000 av Statoil og 25,000 i Apple.

Om Statoil skulle gå konkurs (gud forby!), så vil du fortsatt ha en god slump penger igjen.

Hvor viktig er diversifisering?

For å illustrere hvor viktig dette er kan du høre med en kompis av meg som tok opp forbrukslån for å sikre seg noen kroner på en aksje han var svært sikker på. 250,000 norske kroner – alt inn på èn aksje. Allerede på dette punktet i historien vil nok de erfarne aksjemeglerne begynner å rynke litt på nesen.

Det gikk som det måtte gå, og etter et par dager med aksjen innabords kom det en konkursbegjæring fra selskapet – og 250,000 norske kroner var alt tapt. En årslønn for vedkommende på den tiden.

Hadde han spredd kapitalen ut over flere aksjer, så ville ikke den økonomiske belastningen blitt i nærheten av hva det ble. Det høres kanskje kjedelig ut å ikke kunne satse alle pengene sine på èn aksje man har veldig tro på – men tro meg, historien er full av folk som har tapt store summer på aksjer de har vært ”helt klare på at vil gå bra!”.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar